Virtuele wandeling door Arnhem

Voor iedereen die geïnteresseerd is in oud Arnhem en haar geschiedenis biedt Gilde Arnhem een boeiende virtuele rondleiding met veel beeldmateriaal over oud en nieuw Arnhem.

Het beeldmateriaal bestaat uit twee delen.

Het eerste deel bestrijkt een virtuele wandeling van het Bezoekerscentrum in Sonsbeek via de Transvaalbuurt, het Willemsplein, naar het centrum en de Korenmarkt in Arnhem.

Het tweede deel neemt u mee op een virtuele wandeling van de Sabelspoort naar de Rijnpoort. Zo ziet u het Huis der Provincie, de Waag, de Eusebiuskerk, de Bakkerstraat, Kerkstraat, Rijnstraat, het Hemelrijk, enz.
En niet alleen het Arnhem van nu, maar juist ook zoals het er vroeger uitzag. Herinnert u zich nog het oude Arnhem van voor de Tweede Wereldoorlog? Of de vijftiger jaren? U zult verrast zijn hoeveel u nog herkent.

U beleeft met zijn allen een voordracht met prachtige en ontroerende beelden van Arnhem in historische context waarin u bovendien uit eigen ervaring uw steentje kunt bijdragen. Vooral ook voor mensen die niet meer goed ter been zijn, biedt een dergelijk voordracht de mogelijkheid om als het ware een rondje door de stad en omgeving te maken. Deze presentatie is in het bijzonder geschikt voor mensen in verzorgingshuizen, voor wijkverenigingen en (senioren-)clubs etc.

Elk deel duurt ongeveer twee uur, incl. de pauze.

Een indruk van de presentatie kunt u hier krijgen

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web
Duivel

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!