Rondleiding door de Historische Kelders voor visueel beperkten.

Onder de Rijnstraat liggen ruim 30 kelders uit de late Middeleeuwen, die onderling verbonden zijn. Eerst wordt een ommetje bovengronds gemaakt om te voelen hoe bijvoorbeeld een kelderingang uitsteekt buiten het huis en hoe viskarren eeuwenlang sleuven uit de muren van een steegje sleten.

In de kelders aangekomen ervaart u hoe een tongewelf klinkt en kunt u ontdekken wat een kloostermop, een spaarboog en een kaarsen-nis is. We passeren de Rijnstraat ondergronds door een tunnel. Hier en daar moeten enkele traptreden genomen worden. Daarom is het van belang dat u deze wandeling maakt met een eigen begeleider.

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web
Duivel

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!