Stadswandeling voor visueel beperkten

Een speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden door het stadscentrum van Arnhem onder leiding van een Gilde gids.

Op de route liggen niet alleen gebouwen met bijzonder metselwerk. We komen langs verschillende bronzen figuren en reliëfs. Het Huis der Provincie met de Sabelspoort, de gerestaureerde saters van het Duivelshuis, de inscriptie bij het Gemeentehuis en nog veel meer. Laat u verrassen door de verhalen van de Gildegids. Er zijn enkele braillekaarten, ter beschikking gesteld door Rotary Arnhem op A3 formaat, waarop de route desgewenst tevoren bestudeerd kan worden.

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web
Duivel

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!