Burgemeesterswijk

De Burgemeesterswijk is vanaf 1885 aangelegd op een deel van het landgoed Sonsbeek. De bebouwing van deze prachtige en bijzondere wijk vertoont een grote diversiteit. Alle Nederlandse bouwstijlen uit die tijd kom je in de wijk tegen zoals de Amsterdamse School, de Delftse School, het Nieuwe Bouwen, Chaletstijl en Art Nouveau. Je vindt er werk van de Bazel, Diehl, Feenstra en Broekhuizen. De straten zijn allemaal naar Arnhemse Burgemeesters en Wethouders genoemd. Het is tegenwoordig nauwelijks meer voor te stellen dat er behalve woningen ooit ook fabrieken, een watertoren, blekerijen en een groot ziekenhuis in de wijk stonden. Er was zelfs een militair terrein. Die terreinen zijn inmiddels allemaal volgebouwd met woonhuizen en flatgebouwen.

Onder leiding van een Gildegids gaat U gedurende ongeveer anderhalf uur op zwerftocht door deze opvallende wijk.

De start van de wandeling is bij de Molenplaats, Zijpendaalseweg 24a.

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web
Duivel

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!