Jugendstil.

Jugendstil, ook wel Art Deco of Art Nouveau stijl staat in de architectuur synoniem voor de mooiste bouwwerken met prachtige fantasierijke  details. Je zou het niet verwachten, maar ook Arnhem staat er vol mee. Tenminste als je weet waar je moet kijken. Dat is de Gilde gidsen die u rondleiden wel toevertrouwd. Op het Willemsplein al zijn er diverse gebouwen die met gemak het etiket Jugendstil dragen  of elementen ervan. Gebouwen als Luxor, het RVS gebouw met beeldhouwwerk, beide gebouwen van een beroemd architect die zich toelegde op het bouwen in Jugendstil. Laat u verrassen door de gidsen die u meenemen op een duizelingwekkende tour langs de mooiste Jugendstil-details van Arnhem.

We beginnen de wandeling op de hoek Cronjéstraat - de la Reijstraat.

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web
Duivel

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!