De Zeven Straatjeswandeling, door “Arnhems Montmartre”

In de zeven straatjes-wandeling leggen we het vergrootglas op 7 straatjes in het oude “Stegen-kwartier” rond het Eiland. 
Wij wandelen door het stratenplan, dan sinds de Middeleeuwen niet veranderd is. De panden, het gebruik, het aanzien en de bewoners natuurlijk wel. 
Waar ooit de dames hun nieuwe kleding konden bekijken in de tropische tuin van Modehuis Bünker. 
Waar om de paar panden een bakker zat, een slager of een vishandel. 
Waar in de 18e eeuw een soort paleis stond met 19 schoorstenen en waar ene Bentinck over 12 “domestieken” kon beschikken.
Waar zich de oude en de nieuwe synagoge bevindt. Waar zich de oudste kroeg van Arnhem bevindt, waar ooit zelfs een paard dronken werd. 

Waar Tata Mirando met zijn zigeuner-orkest optrad en nog veel meer beroemde Arnhemmers.
Waar sinds 1800 een slagerij zit met varkenskopjes aan de gevel.
De wijk, die ooit zó berucht was, dat de ouders, die hun winkels aan de sjieke winkelstraten er omheen hadden, hun kinderen verboden om er te spelen, want de criminaliteit was hoog en de dames van licht zeden hielden er hun “kantoor”.
Waar ene Harm Dost in drugs handelde en zijn medebewoners uit de slaap hield omdat de scooters uit de omgeving en Duitsland ‘s nachts door de smalle steegjes knetterden. 

De wijk, die achteruit ging, maar nu een gezellig “Arnhems Montmartre” genoemd wordt. 
Met leuke winkels, betrokken uitbaters, bijzondere mensen en een ontspannen sfeer.

De start van de wandeling is op de hoek Broerenstraat – Kerkstraat.

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web
Duivel

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!