Stadswandeling

Tijdens deze wandeling vertellen wij het een en ander over de geschiedenis van Arnhem en geven wij uitleg over de gebouwen en andere bezienswaardigheden waar we langs komen.

Bij de operatie "Market Garden" is een groot gedeelte van Arnhems culturele erfgoed onherstelbaar verwoest, maar na de oorlog is een gedeelte weer opnieuw gebouwd en een ander deel vervangen door een eigentijdse invulling.

Tijdens de wandeling kan tegen een meerprijs met de panoramalift de Eusebiustoren bezocht worden. Prijs in tarievenlijst

Wij starten de wandeling bij de in oude luister herstelde, enig overgebleven, Arnhemse stadspoort, de Sabelspoort (bij de Markt en het Huis der Provincie).

Belangstelling voor deze wandeling ? U kunt hier nadere informatie krijgen en een afspraak maken

Stadswandeling.Iedere.web
Duivel

Arnhem

Arnhem, “de Genoeglijkste” van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving. De stad is schitterend gelegen aan de Rijn, omgeven door geweldige stadsparken, die soms, zoals het beroemde park Sonsbeek, vlakbij het centrum liggen.

Arnhem heeft in WO2 veel schade opgelopen, maar heeft ook nog veel monumenten en andere bezienswaardigheden, uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu.

‘t Gilde wil het erfgoed en de moderne tijd in Arnhem zichtbaar maken door middel van rondleidingen.
Wij hebben ongeveer 35 deskundige en gemotiveerde gidsen, die niet alleen veel van de stad weten, maar u ook graag een aangename wandeling willen bezorgen!